Access Controller – Nieuwe aangepaste controller voor de Playstation 5

Service 26 Sep 2023
Foto: Access Controller
Begin dit jaar kondigde Sony PlayStation een nieuw project aan: Project Leonardo. Dit is een speciale controller die gemaakt is voor gamers met een beperking. De naam van deze controller werd enige tijd geleden bekend gemaakt: 'Access Controller'. Nu is ook bekend wanneer deze controller te koop is en hoe duur deze is.

Sony laat in een nieuwe post op hun blog weten dat de aanpasbare Access controller voor de PlayStation 5 vanaf 6 december beschikbaar is. De controller zal € 89,99 kosten.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vijf jaar samengewerkt met tal van organisaties en vertegenwoordigers van mensen met een handicap om de controller te ontwikkelen. Je kunt onder andere de volledige lay-out van de controller aanpassen, de sensitiviteit van de stick regelen en meerdere functies aan één knop toekennen.

Daarnaast geven ze op hun blog ook aan dat de toets- en joystickdoppen verwisselbaar zijn, dat de joysticklengte aan te passen valt en dat deze goed gecombineerd kan worden met andere controllers, zoals de DuelSense controller.
Ook is het mogelijk om 4 extra besturingsapparaten toe te voegen via de universele 3,5mm poorten.

Meer informatie over de Access Controller is te vinden op de blogpost van Playstation.
https://www.playstation.com/nl-nl/accessories/access-controller/

Bron: https://www.playstation.com/nl-nl/accessories/access-controller/

Bram: “Ik ben heel blij met dit initiatief, want ik dacht dat ik niet meer kon gamen!”

Nieuws

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen doen? We helpen je graag.

Neem contact met ons op!
© 2024 Keep on Gaming All Rights Reserved