Hoe werkt de xbox adaptive controller?

Community 26 Sep 2023
Foto: Xbox Adaptive Cntroller
Microsoft heeft met de Xbox Adaptive Controller een grote stap gezet in de toegankelijkheid van gamen voor mensen met een beperking. Met het inclusieve ontwerp en de bijbehorende interface is de Xbox Adaptive Controller het ontbrekende puzzelstukje geweest voor de aangepaste game-opstelling.

Sinds de release van de Xbox Adaptive Controller in 2019, vormt de Adaptive Controller nu vaak de basis van de aangepaste game-opstelling.Microsoft heeft deze aangepaste controller ontwikkeld met het doel iedereen de mogelijkheid te kunnen bieden om te gamen. Om het gamen toegankelijker te maken heeft men ervoor gekozen de XAC (Xbox Adaptive Controller) betaalbaar te houden en niet veel duurder dan een reguliere gamecontroller.

De XAC heeft 19 jackplug poorten en 2 usb ingangen. Op deze ingangen passen externe schakelaars en joysticks.Het is ook mogelijk om 3 verschillende gebruikersprofielen aan te maken.
Voorbeelden van gebruikersprofielen:* een SHIFT schakelaar maken waarmee een externe joystick van functie veranderd. Hiermee neemt de linker joystick de functie over van de rechter joystick.

* de functie van de linker joystick toewijzen aan de D-pad (het zwarte kruisje). Nu kunt u met externe schakelaars de joystick functie bedienen. Met 4 schakelaars kunt u alle richtingen op lopen.In onderstaande video laat Ties wat je kan met de xbox adaptive controllerBram: “Ik ben heel blij met dit initiatief, want ik dacht dat ik niet meer kon gamen!”

Nieuws

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen doen? We helpen je graag.

Neem contact met ons op!
© 2024 Keep on Gaming All Rights Reserved